Nieuw: Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

05-10-2021 | 11:09

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje: Samen beter!

De fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen* slaan de handen ineen, onder de naam Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.  Omdat ze samen meer kunnen bereiken voor degenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben.

De zorg voor ernstig zieke kinderen in Nederland is van wereldklasse. Maar het kan nog beter. En daar is alle hulp hard bij nodig. Want veel onderzoek naar oorzaken van ziekten, betere behandelmethoden en innovaties in de zorg worden niet door de overheid of zorgverzekeraars vergoed.  

Met deze bijzondere samenwerking wil de stichting speciale acties starten om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten, die bijdragen aan nog betere zorg en omstandigheden, voor kinderen en hun families. Want een comfortabele, kindvriendelijke omgeving waarin ze de best mogelijke behandeling krijgen, dat is de kroon op het werk van de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Nicolette van Dam, die zich al jarenlang inzet voor de kinderziekenhuizen, is benoemd tot ambassadeur van de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje: “Al jaren leveren m´n man Bas en ik middels eigen acties een bijdrage aan de kinderziekenhuizen. Altijd als doel om een fijne kindvriendelijke omgeving te realiseren. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun families. Daarom ben ik ontzettend trots en vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van de Kinderziekenhuizen van Oranje. Samen de krachten bundelen, want samen staan we sterk en kunnen we meer bereiken.”

Tijdens de lancering van de nieuwe stichting op 5 oktober, werd in ieder kinderziekenhuis de kroon onthuld die symbool staat voor de samenwerking tussen de kinderziekenhuizen. Kinderen en medewerkers kregen een kroontje uitgedeeld. Omlijst door feestelijke activiteiten en een oranje traktatie.

  • Amalia Kinderziekenhuis (onderdeel van het Radboud UMC in Nijmegen)
  • Beatrix Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Groningen)
  • Emma Kinderziekenhuis (onderdeel van Amsterdam UMC)
  • Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis (Rotterdam)
  • Prinses Máxima Centrum (Utrecht)
  • Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht)
  • Willem-Alexander Kinderziekenhuis (onderdeel van het LUMC in Leiden)