Samenwerkingen


Samen beter, samen sterker

Xenos steunt Kinderziekenhuizen van Oranje omdat zij geloven in het verbeteren van de ziekenhuiservaring voor kinderen tijdens behandelingen of verblijven. Xenos is vastbesloten om zelfs de minder leuke momenten om te toveren tot iets aangenamers. 

De samenwerking is in 2023 ontstaan vanwege het 50-jarig jubileum van Xenos. Voor dit jubileum wilde Xenos iets extra’s doen. Want waarom alleen trakteren op leuke acties voor de klanten, als je ook iets moois kan betekenen voor een groter doel? Kort gezegd: Samen beter, Samen sterker.

Tijdens een actieperiode van 4 maanden heeft Xenos bij aankoop van een hobbyartikel 10% gedoneerd aan Kinderziekenhuizen van Oranje. Er is toen een bedrag van €120.661,- gedoneerd. Deze donatie heeft bijgedragen aan het verminderen van angst, pijn en stressreductie bij de ernstig zieke kinderen in één van de kinderziekenhuizen. 

Glimlach voor Oranje
De campagne 'Glimlach voor Oranje' is het resultaat van een krachtige samenwerking tussen Kinderziekenhuizen van Oranje en Xenos. Xenos blijft zich inzetten voor de Kinderziekenhuizen van Oranje, en nu opnieuw met de campagne "Glimlach voor Oranje". Op verschillende manieren zal Xenos deze campagne ondersteunen en ons winkelnetwerk gebruiken om zichtbaarheid te geven aan de stichting.

Voor de campagne is ook een speciaal glimlach kussen ontworpen, Xenos verkoopt deze in ruim 165 winkels en online op xenos.nl De volledig opbrengst gaat naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Doneer een Glimlach
Xenos doet dus ook een beroep op iedereen om in actie te komen en 'een glimlach' te doneren. Samen zetten we ons in om fondsen te werven voor kinderen die ernstig ziek zijn of geboren zijn met een afwijking. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil voor deze moedige jonge strijders. 

De campagne
De campagne start online via het Kinderziekenhuizen van Oranje platform  met o.a. de ambassadeurs, Nicolette van Dam en Emma Heesters. De digitale wereld wordt op zijn kop gezet om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Dankzij de samenwerking met Xenos wordt er gebruik gemaakt van haar uitgebreide winkelnetwerk, inclusief de lancering van een exclusief ontworpen glimlach kussen. We hopen een nationaal buzz te creëren om de campagne succesvol te maken. En dat is nog niet alles, vanaf 27 april komt er een commercial op de NPO.

Samen staan we sterker en gaan we voor een blijvende Glimlach. Meer informatie over onze samenwerking: www.xenos.nl/glimlach