Een greep uit onze projecten

Doel 2022/2023; Verminderen van angst, pijn en stress in de Kinderziekenhuizen

Een ziekenhuisbezoek is vaak spannend voor kinderen en hun ouders/verzorgers. In de kinderziekenhuizen doen de medewerkers er alles aan om het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, met zo min mogelijk stress, angst of pijn. Helaas is het nog steeds zo dat, ondanks alle inzet van zorgmedewerkers, er naar ons gevoel nog te veel stress, angst en pijn is bij kinderen gedurende de behandelingen. En dus ook bij de ouders, broertjes en zusjes.

Gelukkig zijn er steeds meer nieuwe inzichten en technologieën die ons kunnen helpen om het ziekenhuisbezoek van onze kinderen te verbeteren. Ervaring, onderzoek en samenwerking helpen ons daarbij. Om deze nieuwe methodieken verder te ontwikkelen, uit te werken, te testen en in praktijk te brengen is veel geld nodig. Met hulp van project Glimlach willen we met behulp van deze inzichten graag nieuwe faciliteiten, materialen, methodes, onderzoek en scholing inzetten, zodat zowel de zorgprofessionals, als het kind en de verzorgers experts worden in het verminderen van de pijn en angst bij medische behandelingen.

De inzet van technologie ten bate van het verminderen van angst en stress

In de kinderziekenhuizen zijn er diverse middelen beschikbaar om angst te verminderen. Kinderen worden voorbereid door informatieboekjes, door de pedagogische zorg en er is een informatiefilm op de website. Toch is dit vaak niet voldoende. Technologische ontwikkelingen bieden innovatieve oplossingen om angst en stress te verminderen;

Een greep uit deze projecten: 

Virtual Reality
Qwiek-up
De Hospital Hero app; op safari in het ziekenhuis
Mijn ziekenhuis pijnpaspoort